Omgeving

Camping Donnersberg ligt in het hart van de Rheinland Pfalz, Duitslands grootste wijngebied, vooral bekend van de Riesling wijn. De omgeving is bosrijk en het hoogste punt van de Pfalz (700 meter) is nabij. De Donnersberg Regio is een prachtig gebied om te wandelen. Naast de Weinwanderweg in het Zellertal zijn er vele andere wandelroutes uitgezet. Maar de omgeving leent zich eveneens prima voor tochten met de auto, motor en fiets.

De weersomstandigheden in de Pfalz zijn over het algemeen beter dan in de rest van Duitsland. Het gebied telt jaarlijks de meeste zonuren van het land.

Mocht het weer toch een beetje minder zijn dan heeft u vele uitstapjes om uit te kiezen. Zo zijn de steden Mainz en Frankfurt makkelijk bereikbaar vanuit de Donnersberg Regio en ligt het kuuroord in Bad Münster am Stein op slechts 22 kilometer afstand. De plaats Speyer en het Techniek museum zijn ook zeker de moeite waard.

Tevens zijn er in de omgeving:

  • Keltendorp
  • Draisinebaan (fietsen op een stilgelegde spoorbaan)
  • Blotevoetenpad van ongeveer 3,5 kilometer lang
  • Sternenland in Idar Oberstein. Springen, klimmen, ravotten en ontdekken. Sternenland biedt bij elke weersomstandigheid een onvergetelijke beleving voor grote en kleine ontdekkers.
  • De Duitse edelsteenstraat. Deze route kunt u met uw auto rijden, waar u onderweg diverse mijnen en bezienswaardigheden tegenkomt.

Bovenstaand is slechts  een greep uit de mogelijkheden. Bij ons in de receptie vindt u een ruime keuze uit folders. Wanneer gewenst kunnen wij u hierin uitgebreid adviseren.

Trifels von der Münz Blick über die Rebenversuchs